خوشمزه ترین غذا های مشهد

خوشمزه-ترین-غذای-مشهد

خوشمزه ترین غذاهای مشهد

در ایران طیف وسیعی از لذت های خوشمزه طبخ می گردد ، در میان نام های آشنایی چون کباب و شیشلیک ، غذاهای و خوشمزه های بسیاری از سرتاسر ایران پهناور مانند باقالای پلو ، مرصع پلو ، ماهی دودی شمال، سمبوسه،  میگو، اواع آش ها دسرهای عالی و لذیذ مانند : انواع شوری و ترشی ، بستنی زعفرانی و گلاب دار هر سلیقه ای را قانع می نماید . برای درک تنوع غذایی و دسر کافیست تا نگاهی به نقشه و جغرافیای وسیع کشور ایران بیاندازیم ،  در خواهیم یافت که منشأ این تنوع بی نظیر از کجاست!

وجود چندین اقلیم و اقوام مختلف بر تنوع غذاهای ایرانی می‌افزاید. علاوه بر این، زمانی امپراتوری هخامنشی و پارسی تمام منطقه کشور فعلی ایران و کشورهای همسایه اش را در بر می گرفت و در زمان های بعدی و جنگ های مختلف، زمین های زیادی دست به دست شدند. و همچنین راه بزرگ و مهم ابریشم از درون کشور ایران می گذشت، در نتیجه بسیاری از دیگر کشورها از ایران می‌گذشتند. همه این موراد در کنار هم باعث شدند تا غذاهای ایرانی ضمن تأثیر پذیرفتن از دیگر فرهنگ ها، فرهنگ غذایی غنی و منحصر بفردی را بسازند.

 

غذاهای خوشمزه در مشهد

شهر مشهد با دارا بودن جمعیتی حدود ۵ میلیون نفر و همچنین ورود سالانه بیش از ۲۵ میلیون مسافر به آن ،مهمترین شهر زیارتی ایران محسوب میگردد ، مشهد به دلیل وجود حرم مطهر امام رضا (ع) هرساله میزبان میلیونها  زائر و مسافری است که به این شهر سفر می کنند. به همین علت باید امکانات متعددی در این شهر بزرگ ایجاد شده باشد تا مسافران و زائرین بتوانند لحظات خوبی را در آن سپری کنند.

یکی از بهترین بخش های سفر، رفتن به رستوران های محلی و چشیدن مزه غذاهای سنتی هر شهر بوده و بی تردید می تواند تجربه و خاطره ای جدید از سفر را برای هر فردی به ارمغان آورد. یکی از جاذبه های گردشگری این شهر، رستوران ها و غذاهای بی نظیر مشهد مانند شله و شیشلیک . 

بهترین رستوران مشهد

 

شیشلیک مشهد

معروف ترین و شناخته شده ترین غذای مشهد، شیشلیک است. این غذا بیشتر در رستوران های منطقه ییلاقی طرقبه و شاندیز مشهد طبخ و عرضه می شود. شیشلیک که یکی از غذاهای خانواده کباب ها و آن هم از نوع مرغوب آن بشمار می آید، با استفاده از گوشت راسته بره تهیه می شود. از رستوران های معروفی که در مشهد این غذا را طبخ می کنند می توان به رستوارن صفدری، شایان، معین درباری، پسران کریم مشهد و مهستان اشاره کرد

کلمه شاندیز بخش جدایی‌ناپذیر کلمه شیشلیک است. در واقع شیشلیک شاندیز از بین کباب‌های این منطقه معروفترین است و سالیانه گردشگران زیادی را به مشهد بزرگرترین و توریستی ترین شهرهای ایران جذب می‌کند تا جایی که “مهارت پخت شیشلیک شاندیز” به عنوان میراث معنوی در سازمان میراث فرهنگی ایران به ثبت رسیده است. از نظر لغوی شیشلیک به معنای گوشت کشیده شده به شش (سیخ) است و در میان داستانهای قدیمی آذربایجان، اساسا واژه شیشلیک به معنای کباب به کار رفته است.

در این‌باره که شیشلیک اولین بار توسط چه کسی در این منطقه طبخ شده، مدارک دقیقی وجود ندارد اما اشخاص بسیاری در معروف شدن “شیشلیک شاندیز” نقش داشته‌اند که از جمله این افراد می‌توان به حاج علی صفدری اشاره کرد تا جایی که اگر گذرتان به شاندیز یا طرقبه بیفتد رستوران‌هایی با نام صفدری در این ییلاقات فراوان هستند ولی بهترین کیفیت و شیشلیک اصل را می توانید در یکی  از مجلل ترین رستورانهای مشهد  در برج گوهر شاد تجربه کنید که توسط وارث آن شیشلیک اصیل و خوشمزه یادگار آن مرحوم را با همان کیفیت تهیه و عرضه می نماید .

 

از دیگر غذاهای خوشمزه که در رستورانهای مشهد می توان ارایه میشود به موارد زیراشاره نماییم

 

باقالی پلو با گوشت

در فرهنگ غذایی ایرانی، اغلب برنجی را با کره و زعفران طبخ می‌کنند که در این صورت آن را چلو می‌نامند. اما گاهی برنج را با مواد دیگری می‌پزند که نامش را پلو می گذارند. موادی چون گیاهان معطر، سبزیحات، لوبیاها، مغزها و دانه ها، میوه های خشک، گوشت و حتی رشته فرنگی گزینه های پیش رو برای مخلوط کردن با برنج اند که در نهایت یک غذای کامل محسوب می‌شوند. یکی از انواع پلوها، باقالی پلو است که در فصل بهار خواهان بسیاری دارد، چرا که باقالی ها در این فصل تازه بوده و برای پخت بسیار مناسب و لذیذ اند.

اگر ظرفی از باقالی پلو پیش روی تان بگذارند، رنگ سبزش پیش از هر چیزی خودنمایی می کند. اغلب باقالی پلو را با گوشت لخم و لطیف بره می‌پزند و گاهی نیز با گوشت بره و استخونش سرو می‌کنند. باقالی پلو با عطر ملیحی از زعفران همراه است که البته پیش از سرو، بر روی آن نیز پلوی مزعفر اضافه می‌کنند. 

 

زرشک پلو با گوشت و مرغ

ایرانی ها عاشق طعم ترش و ملس اند، به طوری که زغال اخته و زرشک را در میان مواد اولیه غذاهای ایرانی خواهید دید. زرشک پلو، این غذای باستانی و محبوب، مملو از زرشک های قرمز است که پیش از پخت خشک شده اند. برنج را با مقادیر زیادی کره طبخ می‌کنند که به نرم و خوش عطر شدن زرشک ها کمک می‌کند. 

از دیگر مواد اولیه ای که برای غذاها و پلوهای ترش ایرانی استفاده می‌شود، می‌توان به آلو سبز، ریواس، به، پرتقال ترش، لیمو ترش، لیمو عمانی، تمبر هندی، آلبالو، سماق و انار اشاره کرد.

 

آش رشته

آش رشته نوعی سوپ غلظ با بافت متراکمی از رشته هاست که مخلوط خوشمزه ای از لوبیا و حبوبات و سبزیجات معطر و برگی چون: اسفناج و چغندر برگ است. پیش از سرو آش رشته، رویش را با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزئین می‌کنند. کشک ماده ای مشابه دوغ غلیظ است که در آسیای میانه تولید می‌شود. برای درست کردن پیاز داغ و نعنا داغ نیز کافیست جدا جدا آن ها را در روغن داغ، کمی سرخ کرد. جالب است بدانید رشته ای که در این آش استفاده می‌شود، راهی طولانی را از دیار چشم بادامی ها طی کرده و به ایران رسیده است که در فرهنگ ایرانی نمادی از راه های مختلف زندگی محسوب می‌شود. 

آش رشته نیز از قدیم الایام با فرهنگ و زندگی ایرانیان پیوند خورده و بسیاری پیش از سفر طولانی آشنای خود، این غذا را برای مسافر خود تهیه می‌کردند، تا نمادی باشد از خوش یومی و آرزوی نیک برای بازگشت سالم مسافر. از طرفی به سبب مواد اولیه ارزشمند آش رشته که در فرهنگ ایرانی فرخنده و مبارک محسوب می‌شوند، در نوروز و جشن سال نو ایرانیان، نیز آش رشته را طبخ می‌کنند. 

 

انواع کباب برگ ، کوبیده و مرغ و جوجه

کباب های ایرانی از آن چیزی که تصور می‌کنید، متنوع ترند. پیش از همه می‌رویم سراغ کباب کوبیده، کبابی که با گوشت قرمز، پیاز خرد شده و نمک و فلفل پخته می شود. شاید ساده به نظر برسد، اما طعمش جدا منحصر بفرد است. پس از آن کباب برگ پیش روی شماست که با ورقه های نازک گوشت بره یا گاو، به همراه آب لیمو، پیاز، زعفران و کره طبخ می‌شود. کباب مرغ یا جوجه که در گذشته با استخوان و بر روی آتش کباب می‌شده، امروزه پس از خواباندن گوشت مرغ در آب لیمو و زعفران، بر روی آتش کباب می‌کنند. اگر خیلی خوش شانس باشید، می‌توانید به جگرکی برسید و سیخی جگر که با ریحان تازه و اب لیمو طعم دار شده نوش جان کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *